Tarramara Trail Runners

Tarramara Trail Runners -polkujuoksujoukkue osallistui Pyhätunturilla järjestettyyn Tunturimaratoniin 15.8.2020. Vaikka viikonlopulle oli luvattu hellettä, heräsimme aamulla koleaan sateeseen. Pyhätunturin yllä leijui sankka sumu. Lähtöviivalle kerääntyessämme jännitys hiipi vatsanpohjaan. Lähtölaukauksesta käynnistyi taivalluksemme tuntureilla. Reitti kulki Aittakurun portaita pitkin, jotka vuoroin nousivat ylös ja laskivat alas. Kostea rämeikkö oli juoksijoiden askeleista möyhiytynyt kuralle. Polku vei Karhunjuomalammen ja Huttuloman tupien ohitse Huttutunturiin ja sieltä Kapustaan. Kapustan huipun ylitettyämme laskimme alas rinnettä ja kiersimme Latvavaaran. Paikoitellen reitti oli edestakainen, jolloin rauhallisempaa tahtia pitävät saattoivat kohdata kisailijoita. Valkoinen porokin asteli kuusikon suojassa. Minusta tuntui, kuin olisin nähnyt sen aivan samoilla paikoilla joskus aiemminkin. Peurakeron laelta avautuivat kauniit maisemat Pyhäjärvelle. Polkujuoksureitti kapusi vielä lopuksi Pyhätunturin huipulle. Sitä kivutessani ylös jalkoihini hiertyneet rakot vihloivat vietävästi. Maali odotteli rinteen alapuolella, mutta minun täytyi vielä riisua kenkäni laskun ajaksi. Paljaat jalat värjäytyivät multaisiksi viimeisillä metreillä. Ylitin Tunturimaratonin maaliviivan iloisin mielin heilutellen juoksutossuja käsissäni.

Paljasvarvasjuoksija
Kuvaaja: Rami Valonen
Share:

Leave a Reply